Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο

Στα πλαίσια της προσπάθειας για ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων,γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της μουσικής,αλλά και επαφή τους με τον κόσμο των ενηλίκων,αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης μας.
Η προετοιμασία μας ξεκίνησε πριν από αρκετές μέρες:αφού είπαμε λίγα λόγια για το ιστορικό κτίριο όπου στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο,τα παιδιά περιέγραψαν το πώς φαντάζονται ότι θα είναι,και το ζωγράφισαν.
Καταγράψαμε τις απορίες τους και τις ερωτήσεις που θέλουν να κάνουν,συζητήσαμε για τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο,αλλά και μέσα στο μεγάλο σχολείο και ετοιμάσαμε το δώρο μας!ένα κολάζ με τα αγαπημένα όργανα των παιδιών,την ορχήστρα μας!
μέσα στο λάστιχό μας έτοιμοι για αναχώρηση!
Στο Μουσικό  Γυμνάσιο τα μαθήματα έχουν τελειώσει και οι μαθητές δίνουν τις προαγωγικές εξετάσεις τους,όμως κάποια παιδιά έμειναν στο σχολείο μετά την πρωινή τους εξέταση,μόνο για χάρη μας!
Οταν φτάσαμε,οι καθηγητές μας καλοδέχτηκαν και η μουσικός κ.Ήρα Ασλανίδου ήταν πρόθυμη να μας ξεναγήσει και να λύσει όλες τις απορίες μας.
 Πρώτα καθίσαμε στα θρανία που κάνουν τα παιδιά μάθημα και κάναμε τις ερωτήσεις μας
κι έπειτα κατεβήκαμε στον κάτω όροφο όπου γίνονται τα μαθήματα μουσικής
τα μεγάλα παιδιά και η καθηγήτρια τους με χαρά και πολύ υπομονή,μας παρουσίασαν τα όργανα,άφησαν τα μικρά παιδιά να τα αγγίξουν και να δοκιμάσουν να παίξουν.
Η Μαριλένα και η Στέλλα,παλιές μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας και τώρα μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου,είχαν επισκεφθεί  το νηπιαγωγείο πριν από  καιρό και μας είχαν δείξει τα όργανά τους,
 
αλλά τώρα είδαμε μια ολόκληρη ορχήστρα!Φλάουτο,βιολί,κλαρινέτο,ξύστρα,ξυλάκια,ντέφι,γκάϊντα,
 κιθάρα,
 μπόνγκος
 τύμπανο,
 ακορντεόν,
 πιάνο
Παρ όλες τις δυσκολίες,τα παιδιά έδωσαν μια μικρή αλλά εκπληκτική παράσταση μόνο για μας!
  Έπαιξαν το παραδοσιακό θρακιώτικο "Λιανοχορταρούδια",το ορχηστρικό "Εγινε παρεξήγηση",τον"Κεμάλ"και χωρίς καθόλου όργανα τη"Μικρή Ραλλού"
                               
Γεμάτοι από γλυκές μουσικές εμπειρίες,ετοιμαζόμαστε να φύγουμε....
 Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου που μας δέχτηκε,ευχαριστούμε την κ Άσλανίδου για την προθυμία της και την υπομονή της,ευχαριστούμε τους μαθητές για την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους!
Ευχαριστούμε Χρύσα,Γιώργο,Ελισάβετ,Μαριλένα,
Αθανασία,Στέλλα,Κωνσταντίνα!!!!
Καλή συνέχεια!καλή πρόοδο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου